TRŽNI CENTAR „Zenit“ Banjaluka je smješten u ulici Vladike Platona broj 3, u trouglu između pravoslavne crkve „Svete trojice“, Osnovnog suda Banjaluka i Gradskog Stadiona.

Na sadašnjoj lokaciji i u sadašnjem obliku, „Zenit“ egzistira od 15. januara 2001. godine, ali baštini tradiciju i iskustva stare Robne kuće „Zenit“ koja je, odmah poslije Velikog zemljotresa iz 1969. godine, postavljena u strogom centru Grada, između zgrade Opštine i Banskog dvora, a srušena je 2001. godine zbog dotrajalosti. Ova istorija čini da „Zenit“ bude najdugovječniji trgovački centar u Banjaluci. Kao takav, predmet je naše posebne pažnje kao omiljeno mjesto za shoping banjalučana.

Kao i svi značajni objekti sa dugogodišnjom tradicijom i renomeom, TC „Zenit“ ima osobinu da utiče na svoju okolinu i kao da je sudbinski predodređen da uvijek bude u centru zbivanja. U početku je bio završetak jedne slijepe ulice, a danas je u njegovoj neposrednoj blizini izgrađeno potpuno novo gradsko središte sa nizom značajnih objekata kao što su kompleks Vlade Republike Srpske, RTV dom Republike Srpske, zgrada Alternativne televizije i potpuno nova poslovno – stambena gradska četvrt.

TC „Zenit“ na preko 3.000  prodajnog prostora, nudi raznoraznu trgovačku robu, mahom odjevne predmete, obuću i tehničku robu,  ali nudi i brojne ugostiteljske usluge. Raznorodna i bogata ponuda robe različitog porjekla, kvaliteta i cijena, učinili su „Zenit“ pristupačnim svim slojevima stanovništva, i u njemu svaki kupac može pronaći nešto u skladu sa svojim željama, potrebama i mogućnostima.

Dođite i uvjerite se. Tradicija je neprolazna.